a Utility Expo

előadói

Bagyó Sándor

Magamról:
Bagyó Sándor vagyok, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alapítója és elnöke. Fiatal korom óta elkötelezett vagyok a mentés iránt. 1988-tól foglalkozom vízimentéssel. Alapító tagja voltam az első civil vízimentő egyesületnek. A 90-es évek elején a Nemzetközi Vöröskereszt vízimentő oktatója, majd egy évre rá az ILSE (Nemzetközi Életmentő Szövetség) oktató-trénere lettem. 1999-ben megszerveztem a VMSZ alapítását. 2003 óta tagja vagyok az ILSE mentésszervezési bizottságának. A vízimentési tevékenységem mellett számos más mentési területen tevékenykedem. 2009-től az Országos Mentőszolgálatnál is dolgozom. Életemet négy csodás gyermekem és a hivatásom teszik teljessé.

Az Egyesületről:
Egyesületünk 1999. év őszén alakult azzal a szándékkal, hogy létrehozzunk egy olyan vízimentéssel foglalkozó közhasznú egyesületet, amely hatékonyan tud segíteni a vízi balesetek megelőzésében és felszámolásában. Gondos előkészületek után 2000. év nyarán, egy maroknyi csapattal elindítottuk a mentőőri szolgálatot néhány balatoni strandon. Az évek alatt Egyesületünk folyamatosan fejlődött, növekedett. 2019-ben már több, mint nyolcvan helyszínen, több száz szakképzett, jól felkészült fiatal állt szolgálatban a VMSZ egyenruhájában. Hajós szolgálatunk kilenc hajóval és magasan képzett szakszemélyzettel volt jelen a Balatonon, hogy baj esetén a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb segítséget nyújthassuk. Részt vettünk szinte minden balatoni - vízi és vízparti - rendezvényen, hogy biztosítsuk azokat. 2016-ban a Balaton északi partján szolgálatba állítottunk egy mentőtiszti gépkocsit, így azóta már nem csak a vízen, de a szárazföldön is a bajbajutottak rendelkezésére állunk. Több, mint húsz éve hiszünk a munkánkban és a megelőzés fontosságában! Évről évre többen vagyunk, de a kezdetektől egy célért, egy csapatként dolgozunk együtt! Büszkék vagyunk a közösen elért eredményeinkre! Célunk, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava!

Az előadásokról:
Nagy megtiszteltetés, hogy Egyesületünk meghívást kapott az Utility Expo-ra. A rendezvény ideje alatt két alkalommal is lesz lehetőségem előadást tartani. A szakmai napon egy olyan, napjainkban komoly problémát jelentő kérdést járok majd körül, hogy munkáltatóként miként tudjuk megtartani a munkaerőt? Prezentációm során saját tapasztalatinkon keresztül próbálom majd szemléltetni, hogy Egyesületünk milyen irányokba próbál elmozdulni és milyen „kísérleteket” tesz a munkaerő hatékony megtartása érdekében. Természetesen a tökéletes „receptet” én sem tudom a megoldásra, de mindenképp megpróbálok olyan gyakorlati ötleteket ismertetni, ami mások számára is hasznos lehet. A másik előadásom már a nagyközönségnek szól. A rendezvény utolsó napján Egyesületünk tevékenységéről és a megelőzés fontosságáról hallhatnak egy izgalmas előadást az érdeklődők.

Somogyi Zsolt

Tüzes Imre

Tüzes Imre, a piacvezető állásportál üzletfejlesztési igazgatója. Feladata, hogy a piac és az ügyféligények átfogó ismeretét összehangolva hatékony megoldásokkal támogassa a munkaerőpiaci kereslet és kínálat találkozását. Több szakmai konferencia és kerekasztal rendszeres résztvevője, amelyeken a nemzetközi és hazai online toborzási piac valós működésébe segít mélyebben betekinteni.

Finta Kriszta

Finta Kriszta: Közgazdász diplomával rendelkező marketing- és reklámszakember, 2015-ben csatlakozott az Oszkár Telekocsi csapatához. Miután autodidakta módon megismerkedett az internet adta hirdetési lehetőségekkel, 2016-tól a cég teljes körű offline és online marketingjéért felelős. Legfőbb célja, hogy tudását maximálisan kihasználva elérjen mindenkit, akit érinthet a telekocsizás és jól érezheti magát az Oszkár-közösségben. Az Oszkározás számára nem egy szolgáltatás, amit értékesíteni kell, hanem egy, az egész életét meghatározó hitvallás, ami mellett elkötelezte magát.

Oszkár Telekocsi: Az Oszkár Telekocsit 2007-ben indította Gyürüs Máté és Prácser Attila, egy egyetemi projektként. A Oszkár mára, az ország egyik legrégebbi sharing economy startup-ja, 780 ezer felhasználóval a legnagyobb magyar telekocsi rendszer.
A rendszer célja, hogy segítse az egy irányba tartó autósok és utasok egymásratalálását. A telekocsizás lényege, hogy a hosszabb útra készülő autósok, meghirdetik a szabad helyeiket, az utazni vágyók pedig befoglalhatnak hozzájuk. A sofőr megosztja az utasokkal az üzemanyag-költségét, az utasok pedig az egyéb közlekedési módokhoz képest sokszor féláron utazhatnak, így mindenki jól jár.
A közösségi autózás másik nagy előnye a spórolás mellett maga a közösség: a társaság nagyszerű, minden Oszkáros különleges. Mindenféle emberrel össze lehet futni a színészektől és zenészektől kezdve, a szobafestőn és régészen át, egészen a nyugdíjas rally-bajnokig.

Porkoláb-Minarik Annamária

Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik Humán Erőforrás területen, vállalati és tanácsadói oldalon, vezetői és szakértői szerepekben egyaránt. Multinacionális cégek toborzási és HR vezetőjeként szervezeti oldalról támogatta a munkavállalók kiválasztását és motiválását, tehetséggondozását. Szervezetfejlesztőként a változásokhoz való adaptív alkalmazkodás a fő területe, egyéni és szervezeti szinten. Pszichológusként pedig terápiás munkájában segíti a kiégés és egyéb stressz indukálta problémák kezelését, a belső erőforrások megerősítése és az önreflexivitás növelése révén. Elkötelezett híve a pozitív pszichológiának, az önismeretnek illetve a reziliencia és mindfulness alapú technikáknak.

dr. Al-Absi Gáber Seif

dr. Al-Absi Gáber Seif 2013 óta az OTP Mobil Kft. üzletfejlesztési és értékesítési vezetője, amely szerepkörben többek között a cég SimplePay online fizetési rendszerének indulása is az irányítása alatt történt. A múltban több vállalkozást is alapított, amelyek mind az online vásárlást és értékesítést helyezik a középpontba.
A tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen végezte, ahol doktori címet szerzett pénzügyi jogból.